Site içi arama

11 Mart 2012 Pazar

Bölüm derslerimizden GENEL MUHASEBE-1-2

Genel Muhasebe:1
Öğrenci genel muhasebe konularında işletmelerin yapmak zorunda oldukları muhasebe uygulamalarına ait temel bilgileri edinir. Dersin amacı muhasebeye ile ilgili gerekli temel teorik bilgileri kazandırmaktır. Derste öncelikle muhasebe hakkında genel bilgiler verilir. Temel
kavramların, muhasebe denklemenin ve mali tabloların anlatılmasının ardından, muhasebede hesap ve önemi, hesaplar ile bilanço arasındaki ilişkiler, çift taraflı kayıt yönteminin temelleri, sermaye hesabı, gelir ve gider hesapları, envanterden bilançonun çıkarılması, hesapların açılması, genel geçici ve kesin mizanın düzenlenmesi, hesapların kapatılması, kasa hesabı, mal alış ve satışlarda katma değer vergisi, ticari mallar hesabı, duran varlıklar, senet hesapları, banka işlemleri, avans hesapları konuları ele alınır.
Genel Muhasebe:2 
Muhasebe kayıtlarının doğruluğunun denetlenmesi, hesapların kapatılması mali tabloların düzenlenmesi konularının öğrenilmesinin yanında genel muhasebe ile ilgili gerekli temel teorik bilgileri kazanma amaçlanmaktadır. Derste hazır değerlerin incelenmesi, menkul kıymetler ve ticari alacaklar, stoklar ve gelir tahakkukları, maddi duran varlıklar, mali borçlar, ticari borçlar, borç ve gider karşılıkları, uzun vadeli yabancı kaynaklar, öz kaynaklar, gelir tablosu hesaplarının maliyet hesaplarıyla ilişkisi, gelir tablosu hesaplarının incelenmesi, gelir tablosu hesaplarının kapatılması, nazım hesaplar, monografi uygulaması konuları ele alınmktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder