Site içi arama

14 Mart 2012 Çarşamba

Sağlık Yönetimi Bölümü

TANIM
Hastanedeki çalışmaların düzenlenmesinden ve yürütülmesinden, bölümlere gerekli personel, araç ve gerecin sağlanmasından, bütçenin hazırlanmasından ve hasta bakım hizmet ücretlerinin saptanmasından sorumlu kişidir.

İşletme Bölümü

BÖLÜM HAKKINDA

İşletme Bölümü işletmecilik disiplininin bütün alanlarını kapsayan kuramsal ve uygulamalı derslerden oluşan, disiplinler arası bir yaklaşım sunmaktadır. İşletme Bölümü’nde uluslararası düzeyde bilgi ve teknoloji üretimini sağlayan araştırmalar yapılarak, ulusal ekonominin ve sanayinin problemlerine çözümler üretecek işletmecilerin yetiştirilmesine yönelik bir eğitim programı uygulanmaktadır. 

Uluslararsı İlişkiler Bölümü

Dünya devletlerinin oluşturduğu uluslararası sistemin; tarih siyasi ekonomik ve hukuki yapısı işleyişi gibi konularda Türkiye'nin bu sistem içindeki yerine ve dış ilişkilerine özel ağırlık verilerek eğitim yapılır. Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Maliye Gümrük kültürve Turizm Bakanlığı gibi bakanlıklarda özel şirketlerdeçeşitli kitle haberleşme kuruluşlarında ve uluslararası bankalarda çalışılabilir. 

Ekonometri Bölümü

Ekonometri : İktisat kanunun nicelik olarak ortaya konması ve çeşitli iktisat sorunlarının incelenmesi, uygun kararların alınması konularında eğitim yapılır. İktisat ve işletme mezunlarının çalışabileceği tüm alanlarda çalışabilir. Ancak daha çok bu alanlarda uygulama birimlerinde görev alınır.

Kamu Yönetimi Bölümü

Kamu Yönetimi : Devletin çeşitli kademelerinde ekonomik ve sosyal yönden gelişme sağlayacak kişileri yetiştirme ile ilgili eğitim verilir. Kamu yönetimi mezunları, çalıştıkları kurumlardaki pozisyonlarına göre: Kaymakam, Müfettiş, Yönetici gibi ünvanlar alırlar. Devlet sektöründe çalışanlar, hükümet tarafından, uygulanmak üzere gönderilen kanun ve emirlerin ilgili dairelere iletilmesini ve bunların uygulanmasını sağlar, yanlış ve eksik uygulama olup olmadığını denetler. Kamu Yönetimi mezunları, başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere bakanlıkların tümünde idari görevlerde çalışabilirler. Özel sektörde yönetim mekanizmasının çeşitli kademelerinde görev alabilirler.

Maliye Bölümü


Kamu sektöründe ve özel sektörde mali konulara ilişkin sorunlara, bilimsel yöntemlerle gerekli çözümleri geliştirecek elemanlar yetiştirilir. Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Merkez Bankası, Kamu İktisadi Teşebbüsler, DPT, mahalli idareler, Sayıştay yanında bankalarda ve özel sestörün değişik kuruluşlarında çalışılabilir. Ayrıca büro açarak serbest de çalışılabilmektedir. Maliye programında, maliye konusunda çalışacak ara insangücü yetiştirmek amacıyla eğitim yapılır. Mezunlar, devlet sektöründe özellikle Maliye ve Gümrük Bakanlıkları’nda çalışma imkânına sahiptirler. Maliye yüksek okulu mezunları, özel sektöre ait kuruluşların mali birimlerinde çalışabilecekleri gibi serbest de çalışabilirler. 

İktisat Bölümü


İktisat Nedir?
İktisat; mal ve hizmetlerin üretimini, bölüşümünü ve tüketimini inceleyen; ne üretmeli, nasıl üretmeli ve kimler için üretmeli sorularına yanıt arayan bir sosyal bilim dalıdır. Olguları anlamak için iktisat bilimi sosyoloji, tarih, felsefe, matematik ve istatistikten yararlanır. Hemen hemen her gün kitle iletişim araçlarında haber olan işsizlik, enflasyon, büyüme, verimlilik, dış ticaret gibi toplum refahını yakından ilgilendiren konular iktisadın alanı içine girer. İktisat, pek çok alt alana ayrılmaktadır. Bunlardan bazıları; mikro iktisat, makro iktisat, çevre ve doğal kaynaklar ekonomisi, teknoloji iktisadı, iktisat tarihi, politik iktisat, iktisadi gelişme, uluslararası iktisat, para ve maliye politikaları ve finansal iktisattır.

İş ilanlarının anlamlarına farklı bir açıdan bakmak :)

  • “Tercihen İngilizce bilen…” 
Yapacağınız işle bir ilgisi yok ama, bu sıra herkes İngilizce bilen eleman arıyor. Bir bildikleri olmalı. 

ÇEKO NEDİR ? MEZUNLARI NE İŞ YAPAR?

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, sosyal politika, sosyoloji, psikoloji, çalışma ekonomisi ve iş ve sosyal güvenlik hukuku gibi sosyal bilimlerin bir çok dalını içine alan disiplinler arası bir alandır.